Välivuosi

urheilu raskaus
Vuosi 2017 on urheilu-urallani erilainen vuosi, nimittäin välivuosi on lähtenyt käyntiin. Takana on jo erittäin pitkä menestyksellinen ura mm. 12 suomenmestaruutta, nuorten EM-mitali ja lukuisia suomenennätyksiä. Vuosi 2016 oli vielä tuloksellisestikin hieno vuosi kun rikoin 200 kg (89+111) yhteistuloksen myös sarjaan alle 63 kg Saksan Bundesliigassa. Kuitenkin takana painoi kaksi henkisesti raskasta Olympiadia ja haave välivuodesta painoi jo pitkään niskassa. Joulukuussa 2016 tieto murtuneesta selästä tiesi jo monen kuukauden kuntoutusta ja SM- ja EM-kilpailujen väliin jäämistä. Raskaaksi tuleminen antoi viimeisen luvan pitää pidemmän kunnon kilpailu tauon ja aikaa hengähtää.
Tänä vuonna yritän ottaa etäisyyttä lajiin. Tietysti painonnostoa en unohda, sillä joka viikko käyn salilla ja mikä tärkeintä pystyn nyt tukemaan enemmän puolisoni Milko Tokolan kehitystä ja menestystä kohti painonnoston Euroopan kärkeä. Milko on hieno esimerkki suomalaisesta sisusta. Hän on periksi antamaton mies, joka tekee töitä unelmiensa eteen. Loistava tukeva puoliso, joka vahvana Pohjanmaalaisena miehenä tukee myös minua omissa unelmissani. Milko on jo 15-vuotiaana ollut Suomen parhaita nostajia ja matka kohti isompia unelmia jatkuu edelleen. Painonnosto tulee olemaan elämässämme tärkeä ja paljon on vielä saavutettavana. Syksyllä elämämme tulee mullistumaan, kun pieni poika liittyy meidän teamiin “Tokola weightlifting” :D Milkosta tulee varmasti paras isä ja uskon, että pieni poika antaa meille uuden voiman ja näkemyksen elämään <3
Painonnosto Anna Tokola
Omat treenit otan kevyesti omaksi ilokseni ja odotan sisälläni kasvavaa pientä ihmettä. Fyysisesti muutokset kropassa ovat suuret ja saan usein aamuisin peilistä ihmetellä ihmiskehon muuntautumiskykyä. Raskausaika on mennyt hyvin, sen jälkeen kun selvisin neljän kuukauden jälkeisestä aamupahoinvoinneista. Keho saa nyt muuttua, mutta toki salilla on tavoite ylläpitää omaa lihaskuntoa ja hyvinvointia mahdollisimman pitkälle. Raskaus tuo tullessaan myös sekavia tunteita. Alussa olin onnellinen, kuin myös surullinen huomatessani kasvavasta vauvamahasta, sillä samalla treenit vähentyivät ja kun kunto alkoi tippua. Kovien treenien sijaan nyt pitäisi pystyä nauttimaan raskausajasta. Luopuminen tai edes välivuoden pitäminen ottaa välillä koville. Instagram tililtäni voi seurata välillä missä mennään salin ja vatsan puolella:)
Raskaus urheilu Anna Tokola Painonnosto
Tässä välivuoden aikana olemme avanneet painonnoston verkkovalmennus nettisivun, osoitteessa www.tokolaweightlifting.fi valmennukset sopii kaikille. Saat viikoittain vaihtuvan ohjelman ja painonnostoliikkeisiin löytyy malliesimerkki tekniikasta, joka auttaa hahmottamaan liikkeen oikein suorittamisen, joka painonnostossa on erittäin oleellista :) Käykää tutustumassa.

painonnosto tokola weightlifting