Vuosi 2016

Vuosi 2015 oli hieno vuosi urallani, sillä nostin monta hyvää kilpailua. Kirjattiin uusia Suomenennätyksiä ja menestystä tuli mm. EM- ja MM-kilpailuista. Nyt kun tarkastelee vuotta 2016 olo on aika surullinen, vaikka menestystä ja ennätyksiäkin on tullut.
Vuosi lähti käyntiin hyvällä treeni jaksolla, mutta juuri ennen SM-kilpailuja sairastuin vatsatautiin. Tulos kumminkin kohtuullinen ja kaulaan kirkkain mitali ja ansioluetteloon 12 Suomenmestaruus. Kilpailujen jälkeiset uutisotsikot tosin eivät kumminkaan tuntuneet omalta menestykseltä.
Anna Tokola Työntö 108kg
EM-kilpailuissa jääminen aloituspainoihin ja ulkopuolinen fiilis jätti pahan maun reissusta. En ole vieläkään pystynyt nauhalta katsomaan kisaa eikä kisan jälkeiset lehtijuttuja tarvinnut leikata talteen. Koko kesän kesti myös Olympiakohu. Tietämättömyys asioista ja odottaminen painoivat takaraivossa koko kesän harjoittelussa. Vieläkin Olympiarenkaiden näkeminen muistuttaa menneistä tapahtumista.
painonnosto
Syksyä piristi omat häät ja kutsu Saksan Bundesliigaan. AC Mutterstadtin joukkueen mukava yhteishenki ja tunnelmalliset kilpailut virittävät nostamaan hyviä kisoja ja onnekseni voin mainita tehneeni tänä vuonna kovimman tuloksen Suomen naisista kun tilastoihin kirjattiin sarjaan 63kg 200kg yhteistulos ja sinclaireja 266p.
bundesliiga
Marraskuun lopulla juuri ennen seurajoukkueiden loppuottelua loukkasin selkäni ja jouduin perumaan loppu vuoden kilpailut. Se ei tuntunut hyvältä, sillä kumminkin kroppa oli vahva ja uskoin uusiin ennätyksiin. 
Tämän vuoden aikana sitä on useasti miettinyt olenko todella ansainnut kaiken tämän mitä vuoden aikana on tapahtunut? Nostan painoja koska rakastan treenaamista ja kisaamista, mutta kaikki se muu mikä laji tuo tullessaan on ollut tänä vuonna raskasta. En haluaisi unohtaa vuotta 2016, sillä onnellisia hetkiä on toki urheilun ulkopuolella ollut. Kuitenkin näin loppu vuonna on vaikeaa muistella kulunutta vuotta hyvänä, mutta ehkä kaikella on ollut tarkoituksensa. Nyt on aika hiljentyä viettämään Joulua ja ajatella tulevaa. Siellä varmasti on oltava onnellisia onnistumisen hetkiä ja urheiluhulluna sitä jatkaa, vaikka jotkut päähän potkisikin. Mahtavaa on miettiä mitä kaikkee sitä on jo nyt saavuttanut ja mitä sitä elämässä vielä saavuttaa.
Katso vuoden 2016 kilpailut

 

Kiitos kaikille tämän vuoden tukijoille!

 
Anna Tokola

Oikein hyvää ja rauhallista Joulua. Toivon menestystä ja onnellisuutta kaikille vuodelle 2017!