Bundesliigan toinen kierros

AC Mutterstdat

Nyt syksyllä pääseminen Bundesliigaan antoi minulle paljon lisämotivaatiota painonnostoon. Loppukesän raskaiden vastoinkäymisten jälkeen alkoi olla takki tyhjä koko touhuun, mutta Saksan kilpailut näytti​vät​ minulle, kuinka mahtavaa kilpaileminen on. Se positiivinen teamihenki ja rento ote muistutti minua, miksi lajin pariin aikoinaan tulin. Ensimmäisen kisan jälkeen sain takaisin motivaation ja palasin Tallinnaan treenaamaan parhaan mahdollisen valmennuksen silmien alla. Meidän pieni viisihenkinen ryhmä treenaa ammattitaitoisesti kohti ensi kevään EM kilpailuja. Tämä on upea mahdollisuus harjoitella huippuvalmentajan ja Teamin kanssa. Tosin ei siitä kannata kateellinen olla sillä kaipaan myös Suomea, ruokaa, perhettä ja kavereita. Toivon myös, ettei kukaan olisi kateellinen minulle mistään muustakaan asiasta. Esimerkiksi tuloksiini olen saanut harjoitella vuosia ja vuosia, sillä mitään erityislahjoja minulla ei ole. Samalla voin motivoida kaikkia, että uskon jokaisen pääsevän minun tasolle​ni​ vain treenaamalla oikein. Tietysti se on vienyt hyvin monta vuotta aikaa ymmärtää, mitä se oikein treenaaminen on. Olen aina ihaillut kovia nostajia ja minulla on idoleita. Nykyään ihailen myös nuoria nostajia, kun mietin mitä kaikke​a​ hekin voivat saavuttaa. Aikoinaan kävin Puolassa harjoitusleirillä ja katsoin paljon heidän kovilta nostajilta mallia. Katselen kyllä vieläkin esimerkiksi Lehon tempausvetoa tai Martin työntövetoa pojat sen osaa! Suosittelen teillekkin. Tulokset ja saavutukset omistan perheelleni. He ovat olleet läsnä koko urani ajan kun aikoinaan isäni minut salille vei. Veljeni ja isäni kanssa on monet kilpailureissut tehty ja veljeni on myös minua valmentanut. Nykypäivän saavutukset kirjataan myös toisen perheeni, Rautiossa asustelevan, kunnia​ksi​. Nimi Tokola oikeuttaa ​ja velvoittaa​ nostamaan kovia tuloksia:)

Liikkumisen ilo on kyllä vahva positiivinen tunne! Se fiilis, kun oot tehnyt kovan punttitreenin, juot palkkarin naamariin, pääset suihkuun ja siitä vielä hetkeksi saunaan rentoutu​maan​. Se on parasta päivässä ja suosittelen sitäkin kaikille.

Bundesliga Duclach

Jos sit aloittaisin tarinani viikonlopun kilpailureissusta. Koska kahden viikon päästä on jo seuraava kisa Tampereella, ei tähän kisaan juurikaan herkistelty. Takana oli kuukausi hyvää treeniä, jossa rakensin pienemmällä raudalla parempaa tekniikkaa ja pohjaa. Vaikka ei herkistelty iski keskiviikkona pientä flunssa ja makasin kaikki vapaa-aikani​ sängyssä -tuplaten vitamiinit. Perjantain​ aamutreenissä oikea selkäfilee kramppasi todella ikävästi. Treenin jälkeen teimme kaikki mahdolliset sähkö- ja kylmähoidot, venytysliikkeet ja kinesioteippaukset. Perjantai illalla lensin sitten Tallinnasta Frankfurtiin. Lauantaina oli päivä aikaa ootella, sillä B​undesliigan​ kilpailut nostetaan illalla. Kävimme syömässä porukalla ja muuten lepäilin. Tällä kertaa vastassa oli KSV Durlach, jossa nostaa mm. Saksan Sabine Kusterer, mutta hänellä oli nyt olkapään kanssa ongelmia eikä hän kisaill​ut. KSV Durlachin joukkueessa nosti ulkopuolisena nostajana Ranskan Matam Kindue Bernardin. Jokaisessa kisassa on jaossa kolme piste pottia:​tempaukset, työnnöt ja yhteistulos. Voitimme tempaukset ja yhteistuloksen. Työntöjen piste jäi kilosta uupumaan. Eli AC ​M​utterstadt​ nosti kaksi pistettä kisasta. Oma kisa meni hyvin ja huonosti. Kaksi ekaa tempausta 85 ja 88 kiloa nousi hyvin ja viimiseen tempaukseen laitettiin 90kg. En ole ennen yrittänyt 90kg, joten vedoksi se jäi näin ekalla kertaa. Nyt se on punnittu ja ensi kisassa se tulee. Työnnöt aloitin myös hyvin 105 ja 110kg olivat kevyitä. 113kg tuli helposti rinnalle ja luulin jo nostaneeni raudan mutta ei, ylöstyöntö eteen. Raudat alka​vat nyt​ sen verran kevene​mään​ kisoissa, että alkaa olla aika ottaa treeneissäkin vähän isompia rautoja. En ole tänä vuonna treeneissä temmannut maasta kuin 80kg tosin kolmosena ja työntänyt 105kg ne riittäisikin tekee kisoissa tuloksiin ​89+110. Mutta nyt näyttää siltä, että on otettava askel kohti isompia romuja treeneissäkin. Tälle viikolle toivoisin saavani vielä pari kovaa sarjaa ennen ensi viikon kisaherkistelyjä. Myproteinilla on hyviä mm. energia geelejä jota kokeilin nyt kisaan ja aijon ottaa seuraavankin kisaa antamaan lisä potkua. Käy katsomas ja käytä 15% alennuskoodia ANNA15FI.

AC Mutterstadt

Puntti-Karhut nostaa Tampereella seurajoukkue finaalissa. Meillä on moni nostaja ennätyskunnossa, joten jännäksi menee, minkä värisen mitalin sieltä saavutamme. Lisäksi Puntti-Karhujen Joonas Kankaanpää edustaa Suomea nuorten EM-kilpailuissa joulukuussa. Joukkueessa nostaa moni muukin lahjakas nuori nostaja, joten toivotan jo nyt kaikille tsemppiä viimisiin treeni viikoihin ja kisaan.