Bundesliiga

haat

Milkon lähdettyä Riion vietin Suomessa aikaa perheen ja ystävien kanssa. Syyskuussa koitti elämäni tärkeimpiä hetkiä, kun menimme Milkon kanssa naimisiin ja minusta tuli rouva Tokola.
Hääpäivä oli aivan mahtava ja muistona siitä ihania valokuvia.Anna ja Milko Tokola

Juhlan jälkeen heti tiistaina matkasimme häälomalle Turkkuseen Mehiläiseen, kun pitkään vaivannut Milkon polvi leikattiin. Polvi avattiin ja lopulta se oli vähän isompi operaatio, mitä luultiin. Nyt alkoi kuntoutus ja ensi vuonna Milko palaa kisalavoille!

Anna ja Milko Tokola

Kaks viikkoo häiden jälkeen minulla oli eka Bundesliiga kilpailu. Lensin Helsingistä Frankfurttiin, josta oli tunnin ajomatka Mutterstadtiin. Ac Mutterstadt kohtasi viime vuoden mestarin AVo3 Speyerin. Joukkueessa nostaa jopa kolme Saksalaista nostajaa, jotka kilpailivat Rion Olympialaisissa. Lisäksi ulkomaan nostajina oli tällä kertaa mukana Belgian Tom ja Anna. Meidän joukkue koostui nuorista miesnostajista ja Croatian Amar Musicista, joka myös nosti Olympialavalla. Muutama joukkueen hyvä nostaja on loukkaantuneena, joten varanostajat kilpailivat. Ac Mutterstadtilla oli oma rakennus, jossa oli iso kuntosali ja painonnostosali. Kuntosalinlaitteet laitettiin sivuun ja päädyssä oli korotettu lava. Kilpailu alkoi lauantaina klo.19.00 ja katsojia oli koko sali täynnä yli 300 ihmistä. Hallissa soi kunnon musiikki ja discovalot heiluivat. Juontaja myös mukavasti eli koko kisan ajan tuomassa tunnelmaa.

Anna -Maria Tokola

Kilpailimme 6 nostajan ryhmässä Round systeemillä eli jokaisen noston jälkeen oli 5 noston tauko. Aloitin tempauksen 84kg toiseen 87kg ja viimeiseen ennätyksen 89kg. Vaikka nostot ei ehkä ollut ihan viimisen päälle kroppa tuntui hyvältä ja hallissa oli loistava meininki. Saksalaiset kannustivat voimakkaasti jokaiseen nostoon.
Työnnössä aloitin 106kg, toiseen ennätys 111kg ja molemmat nousivat hyvin. Yritin viimisellä 113kg mutta energiat olivat jo loppu ja kääntö lossähti. Mutta 200kg yhteistulokseen olen tyytyväinen varsinkin kun tein sen nyt alle 63kg sarjaan. Myös sinclair pisteet nousivat 266 pisteeseen. Ac Mutterstadt oli tyytyväinen nostoihini ja seuraava osallistuminen Bundesliigassa on heti seuraava kilpailumme marraskuussa. Nyt on motivaatio taas kohillaan reenata ja läpsäyttää ennätykset taas uusiksi seuraavassa kisassa.

AC Mutterstadt

Ensi kuussa Porin Urheilutalolla järjestetään painonnostoseminaari 29.10, jota olen vetämässä. Paljon on opittu vuoden aikana Tallinnassa ja on kiva päästä jakamaan ajatuksia tekniikasta ja harjoittelemisesta. Valmennuspäivän hinta 50 euroa, Puntti-Karhujen jäsenille 40 euroa. Ilmoittautumiset mika.punttikarhut@gmail.com / 050-5453567.

Anna Tokola AC Mutterstadt